TEDEN OTROKA NA OŠ LOČE

Za nami je pester teden dejavnosti, aktivnosti in najrazličnejših zanimivih popestritev odmorov ter pouka. Začeli smo kar s ponedeljkom, 2. 10. 2023, in sicer smo na šoli izvedli “fit dan” v sklopu projekta FIT4KID. Takrat imamo vsi učenci pouk v gibanju, šolski parlament pa poskrbi, da se med odmori vrti glasba, ki jo učenci sami izberemo.

V sredo, 4. 10. 2023, smo imeli tehniški dan, kjer smo raziskovali preteklost in izročilo slovenske kulturne dediščine. Učenci smo se razdelili v različne delavnice. Spoznavali smo redka in dragocena znanja, spretnosti in poklice. Razporedili smo se v delavnico kvačkanja, likovno, kuharsko, čebelarsko, mizarsko delavnico, raziskovali smo tudi kuharske recepte domačega kraja, obiskali smo kovača ter pletli košare iz vrbja.

V četrtek, 5. 10. 2023, smo osmo- in devetošolci obiskali predstavitve najrazličnejših poklicev. Dogodek vsako leto organizira Obrtna zbornica Slov. Konjice. V športni dvorani v Slov. Konjicah obrtniki najprej pripravijo srečanje in predstavitev obrtnikov, potem pa jih učenci obiščemo na njihovem delovnem mestu.

Šestošolci smo obiskali Tehnopark Celje. Spoznali smo marsikaj novega: planetarij, različne fizikalne zakonitosti, izkusili smo, kako se na vozičkih premikajo invalidi, se virtualno popeljali s kolesom po Celju in leteli nad njim.

Teden je prehitro minil. Želimo si še več takšnih dni!

Besedilo in fotografije: člani interesne dejavnosti šolsko novnarstvo

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost