ODLOK VLADE RS – AKTUALNE INFORMACIJE O UKREPIH ZA PREPREČEVANJE OKUŽB V OŠ (8. 11. 2021)

Spoštovani starši.

Vlada RS je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (povezava do odloka).

V nadaljevanju navajamo spremembe, ki stopijo v veljavo v ponedeljek,  8. 11. 2021, z izjemo samotestiranja učencev v šoli, ki začne veljati v ponedeljek, 15. 11. 2021.

SPREMEMBE  V SKLADU Z ODLOKOM od 8. 11. 2021
– Pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let (prej je veljalo od 15 let).
– Pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 12. leta starosti.
Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) je odslej obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Zaščitne maske so torej obvezne za vse učence od 1. do 9. razreda.
Zaščitne maske iz blaga niso več dovoljene.
– Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

Natančnejše informacije v zvezi s predvidenim samotestiranjem učencev v šoli, ki stopi v veljavo od 15. 11. 2021, vam bomo posredovali v tem tednu, ko bomo ravnatelji s strani MIZŠ prejeli določene odgovore in pojasnila na naša vprašanja.


Spoštovani starši.

Vaša pomoč in podpora sta ključnega pomena pri  uveljavljanju preventivnih ukrepov in s tem zagotavljanju varnega šolskega prostora.

V želji, da vsi skupaj ostanemo zdravi in da pouk izvajamo v šoli, vas lepo pozdravljam.

Metka Ambrož Bezenšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost