»Sreča se z delitvijo veča« (Iza Cedilnik Štrukelj)

Podaljšano bivanje Loče, 21. 6. 2023 – Naše življenje je tesno povezano in soodvisno od narave, zato je skrb in odgovorno ravnanje do okolja ključnega pomena za prihodnost vseh nas. Tudi v podaljšanem bivanju učencem, skozi različne ekološke dejavnosti, svetovne dneve in natečaje, privzgajamo ekološki čut in jih učimo spoštljivega sobivanja z naravo. Za sodelovanje v natečaju Cinkarne Celje »Vsaka kapljica šteje« so za nagrado dobili diplome in mehke sproščujoče kapljice. Učenci OPB 1 in posamezni učenci OPB 4 so likovno osvetlili življenjski pomen in ekološko ranljivost vode.

Zelišča spremljajo človeka  že iz prazgodovine. V deželi zelišč, zdravilnih rastlin in dišavnic so se učenci, ob prevezi čez oči, vodenju in sproščujoči glasbi v ozadju, prepustili čutilu za vonj in otip ter poskušali  ugotoviti vrsto zelišč. Mnoge so prepoznali, težje je bilo ugotavljanje le po vonju. Pogovorili smo se o njihovi tradicionalni uporabnosti in zdravilnem pomenu.

Majske in junijske dni smo preživeli ob poletnem ustvarjanju, branju, gibalnih igrah na zelenici. V mislih na prihajajoče počitnice so se učenci sprostili ob športnih, didaktičnih in družabnih igrah, ki smo si jih izdelali v letošnjem letu, petju, skupnem druženju ter potrdili, da se sreča z delitvijo veča.

Učiteljice podaljšanega bivanja vam želimo lepe in varne počitnice ter prijetnih in nepozabnih doživetij.

mag. Irena Skutnik

Fotografije: Nuša Motaln, Monika Goričan Škerget, Vlasta Zorc, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost