Praznični december v PB Loče

Decembrski čas je čas veselja, pričakovanj, pozornosti, prijaznih misli in dobrih dejanj. Tudi v letošnjem letu smo se z učenci 1., 2. in 4. razreda pridružili vseslovenskemu humanitarnemu projektu »Mala pozornost za veliko veselje«. Učenci so za prebivalce domov po Sloveniji z zavzetostjo izdelali božično novoletne voščilnice ter jih dopolnili s prijaznim voščilom in toplo besedo za prihodnje leto. Upamo, da smo prispevali delček k iskrici veselja in zadovoljstva starostnikov v domovih ter pričarali nasmeh na njihov obraz.  

Praznični december smo si popestrili z ustvarjanjem, družabnimi in skupinskimi igrami ter se ob glasbi in druženju prepustili veselemu vzdušju.

Izdelovali smo novoletne okraske iz papirja, das mase in volne ter likovno ustvarjali.  Z izdelanimi okraski in risbicami smo praznično okrasili panoja PB, igralni kotiček in garderobni prostor. Učenci so z navdušenjem izdelovali in krasili zimske hiške iz kartona, risali vesele snežake, novoletne motive. Iz volne so prepletali novoletne smrečice. Pravo presenečenje in veselje nam je pripravil učenec Lovro iz 4. b. Prinesel je čudovito leseno smreko, ki jo je izdelal njegov oče, g. Vid Skerbiš. Novoletno smreko smo z veseljem okrasili in dodali prihajajočim praznikom čar radosti in hvaležnosti.

Bližajoče praznike smo si polepšali in posladkali še s peko medenjakov. Z okrasitvijo smo jim dodali še praznični pridih.

»Srečo je treba srečati.

Povsod je.

Skrita je majhnih vsakdanjih stvareh, toplih in srčnih ljudeh, stisnjenih dlaneh. 

Iskrenost je pot do nje.«

Naj vam novo leto prinese obilo zdravja, sreče, miru, poguma in nepozabnih trenutkov vam želimo učiteljice in učenci podaljšanega bivanja.

mag. Irena Skutnik

Fotografije: Nuša Motaln, Irena Skutnik, Monika Goričan Škerget, Vlasta Zorc

Sl. 4-20

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost