Podaljšano bivanje  Loče – »Na svetu si, da greš za soncem.« (Tone Pavček)

Povezava z naravo, odgovornost in skrb zanjo je ključnega pomena za našo prihodnost. Učencem skozi različne aktivnosti  in eko šolo privzgajamo čut in sobivanje z  naravo tudi v podaljšanem bivanju. Prvošolci so v letošnjem šolskem letu sodelovali na natečaju Cinkarne Celje »S cveta na cvet za naš planet«. V okviru natečaja smo vzgojili medovite rastline in jih posadili v leseno korito, ki nam ga je izdelal g. Viktor. Učenci so z navdušenjem pobarvali korito in posadili baziliko, žajbelj, meto, meliso, drobnjak, timijan in origano. Rastline skrbno zalivajo in negujejo in tako pomagajo k ohranjanju čebel, narave in oskrbi s hrano. Za sodelovanje v natečaju jih je CC nagradila z lepimi diplomami in eko svinčniki.

Sonce učenci povezujejo s poletjem, toplino, dobrim počutjem. Topli sončni žarki so prvo- in drugošolce spodbudili k izdelovanju sončkov, saj sonce ustvarja in ohranja življenje na Zemlji ter izvablja nasmeh na obraz. Pogovorili smo se tudi o zaščitnih priporočilih glede izpostavljanja soncu.

Drugošolci so iz odpadne embalaže in barvnega papirja z učiteljico Moniko izdelovali »Miškino deželo«. Navdih so dobili ob branju knjige »Miška Frančiška gre v šolo«. Pri ustvarjanju so uživali in bili zelo ustvarjalni, domiselni in  izvirni.

V mislih na bližajoče brezskrbne počitniške dni so se učenci sprostili ob družabnih in športnih igrah ter poletnem ustvarjanju.

Irena Skutnik

Fotografije: Monika Goričan, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost