PREDPOČITNIŠKI POTEP PO LJUBLJANI

Ljubljana, 26. 4. 2022 – Učenke in učenci izbirnih predmetov španščina, turistična vzgoja, retorika in šolsko novinarstvo smo se skupaj z mentoricami odpravili na potep v Ljubljano. Na začetku smo obiskali Kinodvor in si ogledali špansko-mehiški dokumentarni film z naslovom Los Lobos (Volkovi), ki nas je popeljal v resničnost Mehičanov, ki si skušajo ustvariti boljše življenje v ZDA. Nato smo se razdelili v dve skupini. Učenci izbirnih predmetov retorika in šolsko novinarstvo smo obiskali medijsko hišo RTV Slovenija. Ogledali smo si arhiv RTV-ja ter snemalne studie, kjer “se dogaja v živo”. Kot novinarja sta se izkazala Ivana in Jakob, ki sta v živo nastopila na radijskem programu.

OŠ v živo iz RTV SLO

Druga skupina pa se je skupaj s turistično vodnico Pohorje Toursa odpravila po ljubljanskih ulicah, kjer so se učenci izbirnega predmeta turistične vzgoje preizkusili kot turistični vodniki. Zelo podrobno smo spoznali delo turističnega vodnika ter ugotovili, da izredno zahtevno vendar zelo navdihujoče.

Kot turistični vodniki smo opazovali lepote Ljubljane.

Potep smo zaključili razposajeni v pričakovanju prvomajskih počitnic in napolnjeni z nepozabnimi doživetji potepanja po slovenski prestolnici.

Besedilo in fotografije: učenke in učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost