Vpis v srednjo šolo in elektronski prenos prijav (5. 4. 2022)

Dragi devetošolci, spoštovani starši!

8. 4. 2022 bo na spletni strani MIZŠ: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ objavljeno številčno stanje oddanih prijav, ki bo prvi pokazatelj, kje se v letošnjem vpisu v srednje šole lahko pričakujejo omejitve vpisa. Po tej objavi imajo kandidati možnost, da lahko do 25. 4. 2022 do 14. ure svojo prijavo iz kakršnikoli razlogov prenesejo v drug izobraževalni program ali na drugo srednjo šolo.

Prenos prijav bo tudi letos potekal elektronsko, in sicer tako, da kandidati na izbrano srednjo šolo, kjer so oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca posredujejo skenirano/fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosijo, da svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo (obrazec za prenos prijave in seznam elektronskih naslovov svetovalni delavcev najdete v priponki).

Hkrati vam vir informacij o prijavno-vpisnem postopku predstavljajo spletne strani srednjih šol, kamor ste se vpisovali.

Za kakršnakoli vprašanja sem vam na voljo na e- naslovu svetovalna.sluzba@osloce.net ali na telefonu 03 757 36 38.

Lep pozdrav.

Katarina Tiršek, šolska svetovalna delavka

Povezave:

Obrazec za prenos prijavnice za vpis v srednje šole

https://paka3.mss.edus.si/okroznice/datoteke/13943_Obrazec%20za%20prenos%20prijavnice%202022%202023.pdf?key=priloga

Seznam svetovalnih delavcev srednjih šol v Sloveniji (pdf dokument)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost