APRIL V OPB 1 LOČE

Pridih pomladi in prazničnih dni smo vnesli v ustvarjalne dejavnosti. Iz brezovih vej smo izdelovali velikonočne venčke in jih okrasili s spomladanskimi motivi in pisanimi pirhi. Učenci 1. a-razreda so izdelali še prikupne zajčke iz papirja in kartona ter jih uporabili za igro.

Rože od pradavnine na različne načine nagovarjajo človeka, vzbujajo pozornost z bujno rastjo, raznovrstnimi oblikami cvetov, s pisanimi barvami in izbranimi vonjavami, z lepoto, ki je ni moč spregledati in ob kateri ni moč ostati ravnodušen. (Germ, 2002; Simbolika cvetja).

Navdihnile so tudi nas in nas spodbudile, da pričaramo njihovo lepoto s pomočjo barvnih odtenkov volne.

Naše življenje je neposredno povezano z naravo in okoljem, v katerem živimo. Z okolijskimi vsebinami in praktičnimi dejavnostmi učencem privzgajamo odgovoren in spoštljiv odnos do okolja. Ob svetovnem dnevu Zemlje  so učenci ob poučnih kratkih filmih, diaprojekciji in branju knjig spoznavali zanimivosti našega planeta, se seznanili z ekološkimi problemi, pomenu reciklaže in majhnih, a pomembnih korakih, ki jih v vsakdanjem življenju lahko skupaj naredimo za ohranitev Zemlje ter  ji z odgovornim ravnanjem vrnemo zaupanje, ki nam ga je  skozi tisočletja pokazala. Za preživetje potrebujemo zdrav planet. Učenci so likovno ustvarjali, pisali voščilo Zemlji in poskrbeli za posajene rastline. 

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost