Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši! (20. 4. 2020, 9:35)

Kar v življenju zares šteje, so dobri ljudje, ki hodijo z nami po poti življenja. V teh časih to vedno bolj spoznavamo. Zaradi danih razmer marsikoga nam dragega že zelo dolgo nismo videli, se pogovorili z njim ali ga celo objeli. Pa vendar v srcu vemo, da je z nami, da bo vedno tukaj, ko ga bomo potrebovali.

In to je pozitivna stran teh čudnih časov, v katerih trenutno živimo. Upočasniti smo morali svoje življenje, spremeniti svoje navade in se umakniti v osamo. In ker ima vse v življenju dve plati – dobro in slabo – tudi v karanteni odkrivamo marsikaj, kar v življenju šteje.

Naučili smo se novih resnic o življenju ali pa si jih samo ponovno priklicali v spomin ter se začeli zavedati njihovega pomena … Naučili smo se novih načinov pridobivanja znanja … Zadovoljni smo, ker nam to vsem – učencem, učiteljem in staršem – dobro uspeva.

Tako je naša devetošolka, Maja Ogrizek, na prav poseben način pripravila okusne sladke palčke pri uri kemije. Kako je to naredila, si lahko ogledate na naslednji povezavi https://www.youtube.com/watch?v=VpOU0Fo7QfU

Na tak način je združila pridobivanje novih znanj na področju kemije in svoje spretnosti pri izdelovanju okusnih slaščic. Tudi to je prednost učenja na daljavo!

Z današnjim dnem pričenjamo že 6. teden, ko se učimo doma. Želim vam veliko zanimivih učnih ur na daljavo, mnogo uporabnih znanj pa tudi veliko sonca ter lepih trenutkov s svojimi najbližjimi.

Metka Ambrož Bezenšek, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost