Vesela šola

Vesela šola spodbuja učence k celovitemu pridobivanju znanja, veščin ter spretnosti in s tem širjenju splošnega znanja. Vsebine so raznovrstne in so vezane na aktualne teme današnjega časa. Lahko gre za obeleževanje posebnih dogodkov ali pa za preprosto dopolnjevanje znanja s področja težje razumljivih tem. S temi temami so se spopadali tudi naši veselošolci.

Tako je v sredo, 11. marca 2020, na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje v Veseli šoli. Udeležilo se ga je 26 učencev od 4. do 9. razreda. Veselošolci  so morali predelati  šest tem z različnih področij. Poglobili so se v znanja o nalezljivih boleznih in cepivih, spoznali valute sveta, se poučili o temperaturi in napravah, ki grejejo in  hladijo, spoznali mogočne in skrivnostne vulkane. Obeležili so tudi 50. obletnico pristanka na Luni ter 250. obletnico rojstva L. V. Beethovna. Poleg tega so morali učenci od 4. do 6. razreda prebrati še knjigo LOV ZA TEMPLJARSKIM ZAKLADOM, učenci od 7. do 9. razreda pa knjigo #3ŠPEHBOMBE.

Nekateri učenci so na tekmovanju pokazali ogromno znanja. Tako je devet veselošolcev osvojilo bronasto priznanje, 2 učenki pa sta se uvrstili na državno tekmovanje.

Čestitamo!

 

Mentorici Jožica Paj in Darja Fijavž

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost