PRAZNIČNI DECEMBER V PB LOČE

December smo v podaljšanem bivanju praznično obarvali. Izdelovali smo različne novoletne okraske, voščilnice, pisali voščila staršem, uslužbencem šole in prvošolcem  OŠ v Barceloni   v sklopu  programa Erazmus. Z izdelanimi okraski in risbami smo okrasili panoje PB in skupne prostore. Čas smo si popestrili z družabnimi igrami, risanjem risbic za decembrske može, sošolce, z branjem pravljic, poslušanjem  glasbe in petjem.

 

S prvošolci smo se pridružili spodbujanju  bralne pismenosti na šoli. OŠ Loče že drugo leto sodeluje  v mednarodnem projektu Naša mala knjižnica. Projekt poteka v sodelovanju z go.  knjižničarko Ines Leskovar. Srčkovo bralno potovanje smo začeli konec novembra. V letošnjem letu tedensko potujeta dva nahrbtnika, izmenično v obeh razredih. V njih se nahajata plišasta junaka branja, dve knjigi za branje, priporočila za branje za starše  ter zvezek za risanje in zapis  razmišljanj ter vtisov ob branju. Učenci pripovedujejo knjigo, delijo in izmenjajo doživetja s sošolci ter se tedensko veselijo ogleda novih ilustracij, zapisanih misli in žrebanj novih bralcev.

 

V zimskem času bomo skrbeli za krmljenje ptic na šolski zelenici.

Nasmeh ima čarobno moč. Osreči tistega, ki ga podarja, kot tistega, ki ga prejme. S prvošolci smo se priključili humanitarni akciji Nasmeškotek, ki pomaga otrokom pod okriljem programa Botrstvo. Pričarali smo tople  nasmehe  in ob ustvarjanju potrdili, da naše življenje oblikujejo in polepšajo majhne vsakodnevne pozornosti in skrb za sočloveka. Podarimo čim več nasmehov.

“Naj bo to posebno leto

z obilico sonca,

z  mnogo sreče,

naj z zdravjem, uspehi, radostjo

in lepimi trenutki bo obdano,

naj pride v miru in

v miru se izteče.”

 

Veliko prijaznih trenutkov v letu 2020 vam želijo učenci in  učiteljice PB .

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost