MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC 2019

Tudi v tem šolskem letu smo se v OŠ Loče pridružili projektu Mednarodni mesec šolskih knjižnic 2019. V mesecu oktobru, mednarodnem mesecu šolskih knjižnic, so tudi v naši šolski knjižnici potekale različne dejavnosti, s katerimi sem kot knjižničarka želela poudariti pomen šolskih knjižnic pri vzgoji in izobraževanju otrok.

Tako sem izvedla v naši prostorni šolski knjižnici pravljične delavnice za učence 3. a-razreda, delavnico o nevarnostih spleta v sodelovanju z učiteljem računalništva za šestošolce ter letos kar tri likovne delavnice za učence 4. b, 5. a in 5. b-razreda, s katerimi smo izdelali knjižne kazalke, ki jih bomo izmenjali z osnovnošolci s Portugalske in Hrvaške ter iz Strunjana. Z devetošolci pa smo skupaj pregledali navodila za izdelavo seminarskih nalog, ki so objavljena na spletni strani šole in so  poenotena za vse predmete.

Tudi letos smo se projekta Mednarodni mesec šolskih knjižnic udeležili zato, da bi z dejavnostmi v mesecu oktobru še posebej opozorili na pomen šolske knjižnice in njene naloge v vzgojno-izobraževalnem procesu ter da smo – tako kot vedno – izpostavili pomen branja.

Ines Leskovar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost