Mesec februar v OPB Loče

Hladnejši dnevi so nas spodbudili k ustvarjanju iz volne. Učenci so se preizkusili v preprostih tehnikah prepletanja volne na kartonsko podlago. Poleg ročnih spretnosti so razvijali koncentracijo, osredotočenost, estetsko doživljanje in krepili medsebojno sodelovanje. Dejavnost jih je pomirjala in hkrati navduševala. Z vztrajnostjo, trudom in dobro voljo so nastale lepe »zimske rože«. Učenci so bili navdušeni in ponosni nad zaključenimi izdelki.

Zapadel sneg je prinesel veselje in razigranost med učence. Prepustili so se zimskim radostim. 

Valentinovo je v slovenskem ljudskem izročilu dan, ko se začne prebujati narava. Prebujamo se tudi mi. Učenci so s pobarvanimi srci prikazali radost in toplino ter pomislili na tiste, ki jih imajo radi.

Pustni čas je čas veselja, smeha, norčavosti in pričakovanja pomladi tudi za učence podaljšanega bivanja. Spoznavali so simboliko pustnih šeg in se prepustili ustvarjalni domišljiji pri oblikovanju in risanju obraznih mask. Med bogato dediščino pustnih mask je učence posebej navdušil kurent. Slovensko etnološko posebnost med maskami so risarsko upodobili. Pridružili so se jim tudi učenci JV.  Pustni torek smo si popestrili z medskupinskim druženjem. Učenci 3. razredov so z dramatizacijo sodobne Rdeče kapice prijetno navdušili. S pevskimi nastopi in smehom so učenci širili veselje, zadovoljstvo in v deželo vabili pomlad.

mag. Irena Skutnik

Fotografije: Nuša Motaln, Monika Goričan Škerget, Vlasta Zorc, Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost