Obvestilo o pilotni izvedbi e-testiranja nacionalnega preverjanja znanja (NPZ)

NPZ v 6. in 9. razredu naj bi tudi letos izvedli klasično (na papirju), vendar moramo, v skladu z navodili Državnega izpitnega centra, preveriti tudi možnost izpeljave v elektronski obliki. V ta namen bomo učence seznanili s programom za e-testiranje (preizkus delovanja programa, reševanje različnih tipov nalog, uporaba orodij in pripomočkov za reševanje nalog, oddaja testov ipd.). S poskusnim e-testiranjem se ne bo preverjalo znanja učencev in analiziralo dosežkov, ampak kako deluje program, kako enostaven je za uporabo, kako zmogljiv je sistem v tehničnem smislu in katere so morebitne težave, ki se lahko ob tem pojavijo.

E-test bo sestavljen iz treh delov, in sicer: 1/3 testa naloge iz slovenščine, 1/3 testa naloge iz matematike, 1/3 testa naloge iz angleščine. Na koncu bo sledil kratek vprašalnik o reševanju e‐testa. Predviden čas za reševanje bo 45 minut. Test bo zajel več različnih tipov nalog, saj je namenjen spoznavanju učencev z različnimi tehnikami reševanja nalog v e-obliki. Za učence s posebnimi potrebami se pri poskusnem e-testiranju prilagoditve ne bodo izvajale.

Učenci bodo v šoli prejeli uporabniška imena in gesla, ki jih bodo na isti dan lahko uporabili tudi doma v popoldanskem času, kjer se bodo lahko ponovno preizkusili v reševanju e-testa od začetka. Čas za poskusno reševanje doma bo omejen na 90 minut.

V OŠ Loče se bo poskusno e-testiranje v računalniški učilnici izvajalo po naslednjem razporedu:

PONEDELJEK, 22. 3. 2021
9. RAZRED
SREDA, 24. 3. 2021
6. RAZRED
1. ura: 9. b1. ura: 6. b
4. ura: 9. a4. ura: 6. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost