EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Loče, 27. 9. 2022 – V letošnjem šolskem letu se je OŠ Loče že tradicionalno pridružila sodelovanju v Evropskem tednu mobilnosti, ki je potekal od 16. do 22. septembra 2022. Slogan projekta se glasi: »Trajnostno povezani.« Cilj projekta je, da pozovemo učence in učenke k spremembi potovalnih navad oz. k trajnostni mobilnosti. Na OŠ Loče in na podružničnih šolah Žiče in Jernej so v ta namen potekale številne aktivnosti.

Na matični šoli smo organizirali Pešbus, to je vrsta spremljave poti v šolo, pri kateri se učenci v šolo odpravijo peš, v organiziranih skupinah, po domišljeno začrtanih poteh in po stalnem urniku. Otroci uživajo v družbi svojih sošolcev in se v varnem spremstvu odraslih navajajo na samostojno pot in udeležbo v prometu. Vsi udeleženci so prejeli praktična darila – nahrbtnike in bidone za tekočino.

Učenci pa so imeli možnost pri rednem pouku in v času podaljšanega bivanja ustvarjati literarne in likovne prispevke na temo gibanja in zdrave mobilnosti. Nekaj likovnih del učencev in učenk je bilo razstavljenih tudi na razstavi na trgu v Slov. Konjicah.

Utrinke iz Evropskega tedna mobilnosti si lahko ogledate v fotogaleriji spodaj!

Zapisala: Iva Gorinšek, koordinatorica Evropskega tedna mobilnosti

Fotografije: sodelujoči učitelji

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost