ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA MALO DRUGAČE

Loče, 23. 6. 2023

»Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan,« so zvenele besede takratnega daljnega leta 1991 na predvečer praznika osamosvojitve Republike Slovenije.

Z rojstvom dobi človek pravico do sanj. Z delom pa dobi pravico, da zbližuje življenje in sanje, s katerimi gradi nove svetove.

Tako se je rodila Slovenija, naša dežela, ki ni več mladostnica in najstnica, pač pa prava mlada gospa z kar nekaj izkušnjami.

Prav je, da vsako leto proslavimo njen rojstni dan in to pomeni, da se z obeležitvijo dneva samostojnosti začnejo počitnice.

Za nas otroke in mladostnike veliko pomeni, da živimo v svobodni deželi, da imamo pravico do znanja, ustvarjanja, svobodnega izražanja ter ne nazadnje  izobraževanja … od katerega smo se z veseljem poslovili, da si bomo čez počitnice nabrali novih moči za prihodnje šolsko leto.

Trdo smo garali in se učili! Za konec pa se spodobi, da je čas za zabavo in ta dan je bil namenjen plesu.

Sramežlivi semošolci
Profesionalni osmošolci
Naši najmlajši
Učenke in učenci drugega triletja
… in na koncu kar vsi … ENERGIJA JE BILA NEVERJETNA!

Plesalo je vse; mlado in staro, veliko in majhno … Za to so poskrbeli animatorji plesne šole Plesni mojster, ki so nas naučili plesne korake in koreografije, s katerimi smo se na koncu predstavili v telovadnici. Za zaključek pa smo zaplesali prav vsi na skladbo Say hi, ki je skozi celo šolsko leto skrbela, da smo se pred poukom pošteno razgibali.

Nekaj plesnih utrinkov:

Zdaj pa še samo kličemo v pozdrav:  HURA POČITNICE in SE VIDIMO V NASLEDNJEM ŠOLSKEM LETU!

Besedilo in fotografije: učiteljici Tina Lavrinc in Katja Jošt

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost