Sedmošolci obiskali Splošno knjižnico Slovenske Konjice ter Minattijevo pot

V torek, 5. aprila 2022, smo učenci sedmih razredov OŠ Loče v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali Splošno knjižnico Slovenske Konjice in si ogledali mestno jedro Slovenskih Konjic.

Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve skupini. 7.a-razred je najprej obiskal Splošno knjižnico Slovenske Konjice, kjer so nam pripravili kratko predstavitev le-te. Prisluhnili smo tudi predstavitvi slovenskega knjižničnega informacijskega sistema COBISS, s katerim lahko s pomočjo spleta iščemo knjige po slovenskih knjižnicah. Nato so nam razkazali mladinski ter odrasli oddelek v knjižnici. Ogledali smo si tudi novo računalnico v drugem nadstropju. Vsak sedmošolec je prejel tudi brezplačen izvod knjige slovenskega pisatelja Vinka Moderndörferja z naslovom Jaz sem Andrej, ki jo bomo prebrali za domače branje in bralno značko.

Nato smo se s 7. b-razredom zamenjali. Oni so odšli v knjižnico, mi pa po Minattijevi poti. Po poti nas je vodila gospa Nina. Izvedeli smo, v kateri hiši v centru Slovenskih Konjice se je rodil Ivan Minatti, kje je prebival do svojega 5. leta, kaj je bil po poklicu njegov oče in še mnogo drugih zanimivih zgodb o tem slovenskem pesniku, ki se je rodil v Slovenskih Konjicah in se sem rad vračal celo svoje življenje. Prisluhnili smo tudi nekaterim njegovim pesmim. Ogled Minattijeve poti smo zaključili pri njegovem spomeniku.

Nives Firer, 7.a  

                                                        

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost