Pester februar na POŠ Jernej

Sv. Jernej, 23. 2. 2022 – Mesec februar je prinesel veliko dejavnosti na POŠ Jernej. V začetku meseca so se učenke in učenci najprej odpravili na izlet v Loče, kjer so si pod vodstvom učiteljice Alenke ogledali kraj Loče ter kulturne znamenitosti v tem kraju. Po pohodu so se ogreli v šoli Loče in se s knjižničarko Ines v šolski knjižnici pogovorili o življenju in zapuščini Franceta Prešerna. Na koncu jim je učiteljica Vesna razkazala še prostore šole. Strah pred prihodom na centralno šolo v 5. razredu je ob navdušenju kar izginil.  

Naslednji dan so s kulturnim dnevom in proslavo obeležili slovenski kulturni praznik. Učenci so  spoznavali življenje in delo Franceta Prešerna, ustvarili umetnine, s katerimi so pripravili razstavo ter si ogledali kulturne znamenitosti kraja Sv. Jernej. V kraju so si ogledali tudi stare stavbe in hiše ter z učiteljico Vlasto spoznali likovno tehniko: grafika – monotipija.

Spremljali so tudi olimpijske igre in navijali za naše vrhunske športnike ter v zadnjem tednu pred  počitnicami ustvarjali pustne maske.

Katja Polanec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost