Mednarodni projekt eTwinning tokrat tudi od doma

Učenci 8. b-razreda (Jakob Rebernak, Kaja Šplajt, Ana Kovše, Miha Leva in Andraž Kušter) sodelujejo letošnje šolsko leto pod mentorstvom Vesne Hmelak v mednarodnem projektu eTwinning z naslovom »Bicycles for future«. V projekt so vključeni učenci od 11. do 14. leta starosti iz Španije, Francije, Grčije, Slovenije in Turčije. Projekt se izvaja kot raziskovalna naloga na daljavo, kar je v tem času vse prej kot »čudno«. Po prvotnih spoznavanjih (učenci so pripravili videoposnetke s svojo predstavitvijo v angleškem jeziku in si jih ogledali ter komentirali na za to posebej pripravljeni strani flipgrid) so se v ponedeljek, 14. 12. 2020, sestali na videokonferenci z vrstniki iz Španije (Barcelona).

Za začetek so se srečali v skupinski sobi (escape room), kjer so raziskovali predmete in z njimi povezana vprašanja ter odgovore, ki so jih pripravili učenci iz Barcelone. Vprašanja so bila sestavljena na podlagi interesov učencev iz obeh držav. Ko so rešili vsa vprašanja, so se z učenci povezali na videokonferenci. Učenci iz Španije so se oglasili iz šole, učenci iz Slovenije pa iz svojih sob.

Ob koncu so nam učenci iz Španije zaželeli vesele in zdrave božične praznike v slovenščini. Z lepimi željami smo se poslovili v upanju, da bo prihajajoče leto 2021 varno in zdravo!

Na spodnjih fotografijah lahko vidite nekaj utrinkov.

Vesna Hmelak

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost