OKTOBER V PODALJŠANEM BIVANJU LOČE

V tednu otroka smo s prvošolci izdelovali lutke iz kartona, ki so skozi igro oživele in jih razveseljevale. V lončarski delavnici so si učenci oblikovali različne  izdelke po lastni želji.

Svetovni dan hrane, ki ga obeležujemo 16. oktobra, smo  skozi različne aktivnosti obeležili tudi s prvošolci. Letošnje geslo  »Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj.« nas je dodatno spodbudilo, da spregovorimo o  pomenu raznovrstne lokalno pridelane hrane za zdravje in dobro počutje. Ogledali smo si diaprojekcijo na temo Zdrava prehrana, spregovorili o našem odnosu do hrane, se dotaknili problema zavržene hrane in načinih zmanjšanja le-te. Učenci so zdrave darove jeseni likovno upodobili. Pri ustvarjanju so sodelovali tudi četrtošolci. Med sadeži smo pozornost namenili jabolki. Ne le da je eden izmed najbolj dostopnih in zdravilnih sadežev, z njim je povezana tudi zanimiva simbolika,  številni miti in legende ter vsem poznan pregovor “Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran”.

Jesen nas je razveselila s čudovito obarvanimi listi javorjev na zelenici šole. Učenci so jih z veseljem nabrali in gozdne palčke oblekli v jesenska oblačila. Iz kartonske embalaže so izdelali še jesenska strašila.

»Domišljija ni omejena in zajame ves svet.« (Albert Einstein)

Da otroška domišljija, ustvarjalnost in entuziazem res ne poznajo meja, dokazujejo prvošolci  s svojimi izdelki, idejami in domislicami. Iz papirja so nastale domišljijske hiške, pisma prijateljem in staršem, voščila,  zdravilni napitki, abstraktne risbe … Prosti čas si popestrimo s petjem, miselnimi igrami, razgibavanjem in seveda branjem.

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost