Ob zaključku šolskega leta 2019/2020 …

Spoštovane učenke, učenci, učitelji, zaposleni na Osnovni šoli Loče, spoštovani starši in prijatelji Osnovne šole Loče,

preteklo šolsko leto je bilo vsekakor posebno … in mislim, da ni potrebno omenjati, zakaj. Imeli smo kar dva začetka. Tistega na začetku in tistega na skorajšnjem koncu … še dobro, da bo samo en konec!

Veliko smo se naučili, veliko spoznali in prestavljali meje mogočega. Če bi kdo pred tem dejal, da bomo kar devet tednov poučevali na daljavo, se bi z nasmehom na obrazu obregnila vanj in verjetno pripomnila: »Pa kaj še!«

Danes pa s ponosom zrem na vas, učence, ker ste sami sebi dokazali, da za vas ni ničesar pretežko.

S ponosom občudujem vas, dragi starši, ki ste vsakodnevno v vaše otroke vlivali pogum, jih spodbujali in jim ob težkih nalogah stali ob strani.

… In s ponosom zrem na vas, učitelje, ki ste iz neverjetnega naredili mogoče.

Veliko truda, volje in odrekanja je bilo potrebno, da smo skoraj v enem dnevu vzpostavili spletišče učilnic ter se podučili o delu na daljavo. Ponosni smo, da smo lahko priskočili na pomoč, ko je kaj ponagajalo ali pa je računalniška oprema v vaših domovih postala utrujena ali nepopolna. Ob takih trenutkih je bil pred nami višji cilj – delovati v in za skupnost ter pomagati drug drugemu. To pa je učenje za življenje! Kar pa je v našem hramu učenosti pomembnejše od podatkov, tabel in analiz.

Ali smo danes modrejši, pametnejši, sposobnejši? Moj odgovor je vsekakor: »DA!« Vsi smo uspešno zaključili šolsko leto, bogatejši za kopico priznanj s šolskih, območnih in državnih tekmovanj iz znanja različnih predmetnih področij, športnih dosežkov ter kulturnih udejstvovanj.

Kljub vsemu smo vse šolske projekte pripeljali do konca, saj je šola nadaljevala z že uveljavljenimi projekti in jih tudi nadgrajevala (Evropska vas, Zdrava šola, Zdrav življenjski slog, Turizmu pomaga lastna glava, Shema šolskega sadja, Zlati sonček, Ekološka šola, E-šolstvo, Policist Leon, Rastem s knjigo, Kulturna šola, FIT4KID, Samovrednotenje ranljivih skupin otrok, Mreža učečih se šol in vrtcev, POGUM, SPIRIT …).

In kakšne so naše želje za naslednje šolsko leto? Vrniti življenje v ustaljene tire, ostati zdravi in ohranjati svoje zdravje, ohranjati čut za pomoč in sodelovanje ter spoštovanje, delovati v dobro skupnega in predvsem ne pozabiti ohraniti mati naravo v njeni najosnovnejši obliki. Ali bomo zmogli, ali bomo znali? Seveda! Skupaj smo močnejši in mogočni, saj vemo, da rast pomeni spremembo in sprememba zahteva tveganje iz znanega v neznano.

Preživite brezskrbne počitnice, smejte in igrajte se, doživljajte nepozabne trenutke … in vnovič na snidenje v mesecu septembru.

Vse dobro vam želim.

 

Vaša ravnateljica Metka Ambrož Bezenšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost