OPB LOČE

Srčkovo bralno potovanje

S prvošolci smo zaključili celoti projekt Srčkovo bralno potovanje s podelitvijo priznanj. Zaradi epidemije  je bralni nahrbtnik ostal v šoli. Zaključno branje knjig  z ilustracijami in zapisi misli smo  z učenci izvedli v podaljšanem bivanju.  Zahvala staršem za sodelovanje, saj so  z zapisi doživetij ob branju, življenjskimi sporočili in nauki zgodb, vsebinsko obogatili skupno bralno potovanje. Posredujemo vam le nekaj  lepih in spodbudnih zapisov.

»Zaupanje vase, volja in vztrajnost so potrebni, da uresničimo cilje, ki smo si jih zastavili.»

»V življenju večkrat pride do nesoglasij med nami, ampak na koncu je pomembno, da znamo nesoglasje rešiti in se v dobri volji raziti. To je del življenja.«

»Najlepše darilo prihaja iz srca in da te ima nekdo rad.«

 

Junijski pozdrav s podaljšanega bivanja Loče

Letošnji zaključni mesec in pol je bil tudi v podaljšanem bivanju poseben. Po daljšem e-druženju v obliki aktivnosti za popestritev dela,  smo se razveselili  vrnitve v šolo. Dejavnosti in  druženje smo prilagodili novo nastalim razmeram in priporočilom NIJZ. Čas smo si zapolnili in popestrili z različnimi besednimi in matematičnimi ugankami, branjem zgodb in pripovedovanjem šal,  ugotavljanjem besed in reševanjem križank, veliko smo risali, barvali, izdelovali iz papirja,  se plesno razgibali na priljubljen »just dance«. Obudili smo pozabljene  igre brez igrač, dodali nove  ter si ogledali animirane filme in risanke. Predvsem pa smo veliko časa preživeli zunaj,  kjer so se učenci predali prosti igri in odkrivali, da je igra lahko prijetna in zanimiva tudi brez športnih rekvizitov. Spoznavali so, da je narava najraznovrstnejša in največja igralnica na svetu, ki jim ponuja  nešteto možnosti za igro, raziskovanje in blagodejno vpliva na njihovo počutje.  Naravni materiali so postali vir ustvarjanja in zabavnega druženja. Zlasti pa so si učenci zapolnili čas s pogovori, saj so prav to najbolj pogrešali med šolanjem na daljavo.

Učiteljice podaljšanega bivanja vam želimo lepe, varne in brezskrbne počitnice, polne igrivega smeha ter drobnih, nepozabnih doživetij.

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost