NOVEMBER V PB LOČE

V PB  smo v okviru Zdrave šole  obeležili tradicionalni vseslovenski zajtrk. Pogovarjali smo se o pomenu zdrave prehrane za rast, razvoj in dobro počutje, spoznavali pomen in posebnosti kranjske čebele in vsestranske koristi medu. Zamislili smo se nad podatkom, da lahko človeštvo  brez čebel preživi le še štiri leta. Izdelali smo čebelnjak in z risbicami ponazorili panjske končnice.

Na veliko platno smo ustvarjali »Jesensko čarovnijo«.

Naše življenje je v vseh pogledih odvisno od narave. Narava nas pomirja, ponuja možnosti za gibanje, sprostitev, raziskovanje in ustvarjalno igro. V sklopu Odprto učno okolje so učenci na šolski zelenici izdelovali preprosta bivališča iz naravnih materialov in nadaljevali iz lesa v učilnici. Učenci so se zelo razveselili nepričakovanega obiska ježka. Potrdili so, da živali blagodejno vplivajo na nas, saj so se v njegovi bližini umirili, postali dobri opazovalci in skrbni »varuhi« njegovega domovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Občina Slovenske Konjice je šoli podarila dve lepo oblikovani leseni ptičji hišici. Gospod hišnik jih je

namestil na zelenico z drevesi. V PB bomo z učenci  poskrbeli za krmljenje ptic in pozorno opazovali, katere se najraje zadržujejo v šolski okolici.

Poslavljamo se od toplih jesenskih dni v ustvarjanju čarobnih trenutkov v decembru.

Irena Skutnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost